In cadrul Zilelor Academice Clujene, ediția 2023, miercuri 18 octombrie 2023, in biserica parohiala, a avut loc masa rotundă cu tema “Parintele Florea Muresanu – martir și mărturisitor”. Evenimentul a fost organizat in parteneriat cu Institutul de Istorie George Baritiu din Cluj-Napoca.

Referatele de evocare a memoriei parintelui Florea Muresanu au fost susținute de dl. dr.cercetător științific Varga Attila, dl. dr. Paul-Ersilian Rosca și pr. dr. Vasile Rojneac.

Parintele Florea Muresanu a fost profesor de Teologie, preot paroh al Bisericii Ortodoxe Sfânta Treime, protopop al Clujului între anii 1946-1952 și a trecut la cele veșnice in 4 ianuarie 1963 in închisoarea de la Aiud, ca mărturisitor al credinței.

Dintre participanți au luat cuvântul dl. prof. univ. dr. Vasile Puscas, membru corespondent al Academiei Romane, dl. dr. Adrian Crivii, președintele Companiei Darian DRS și dl. dr. Mircea -Gheorghe Abrudan, cercetător științific la Institutul de Istorie.

Cu aceasta ocazie, a avut loc și lansarea unui nou album monografic al Bisericii noastre monument istoric, construită in anul 1795.