Pandemia de coronavirus a afectat toate domeniile de activitate, inclusiv Biserica. Prin urmare, a fost nevoie ca instituția Bisericii să găsească soluții rapide pentru a răspunde nevoilor societății și ale credincioșilor. În perioada stării de urgență (16 martie 2020 – 15 mai 2020) slujbele religioase s-au săvârșit fără credincioși, iar după aceea în afara bisericii, cu respectarea normelor impuse de autorități.

Pe fondul acestor probleme în anul 2020, la parohia noastră ne-am străduit să ne facem datoria și să aducem întărire și speranță în viața enoriașilor noștri. Întrucât au fost interzise întrunirile de persoane, am reușit să organizăm doar o singură conferință culturală și o sâmbătă a poveștilor pentru copii, în luna februarie, înainte de impunerea restricțiilor, nemaifiind posibilă organizarea de pelerinaje sau a altor activități cu copiii, așa cum obișnuiam în ceilalți ani. În schimb, am intensificat acțiunile caritabile prin proiectele sociale de la nivel parohial, prin Cantina socială și Casa de oaspeți.

Considerăm că o realizare deosebită este finalizarea construcției celei de-a doua părți a Centrului social-educațional în care va funcționa un program after school pentru copiii nevoiași și un muzeu parohial.

În paginile acestui pliant este prezentată în linii mari activitatea pastorală, culturală, social-filantropică, economică și patrimonială desfășurată în anul 2020.

Dorim tuturor credincioșilor noștri multă sănătate și ne rugăm Milostivului Dumnezeu să ne ocrotească și să ne călăuzească spre tot lucrul cel bun!

Să respectăm pe mai departe îndemnul Sfântului Apostol Pavel: „Bucurați-vă pururea. Rugați-vă neîncetat. Dați mulțumire pentru toate…” (1 Tesaloniceni 5, 16-18).

Preot paroh,
Cristian Baciu

Broșura integrală în format PDF poate fi văzută aici.