Centrul social

Mai jos este o galerie cu etapele construirii.

„Fericit este cel care caută la sărac și la sărman; în ziua cea rea îl va izbăvi pe el Domnul”
(Psalmul 40, 2)

   În anul 2017, Consiliul parohial a hotărât reabilitarea imobilului parohial corp C2 din incinta complexului parohial, cu intenția de a deveni ulterior un centru social pentru ajutorarea semenilor aflați în situații de dificultate. După obținerea autorizației de construcție, lucrările au început în luna martie 2018 și s-au desfășurat în două etape.

   În prima etapă (martie 2018 – iunie 2019) s-a realizat construcția în care funcționează Cantina socială și Casa de oaspeți. Slujba de binecuvântare a lucrărilor și festivitatea de inaugurare a celor două proiecte a avut loc în data de 1 iulie 2019, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, a prefectului Județului Cluj – Domnul Ioan-Aurel Cherecheș, a membrilor Fundației Transilvania Leaders, a membrilor Permanenței Consiliului Eparhial, a decanului Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca – pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, a autorităților locale și a credincioșilor parohiei.

   Partea a doua a lucrărilor s-a desfășurat în perioada octombrie 2019 – decembrie 2020, spațiul fiind destinat activităților pentru copii și pentru funcțiuni specifice parohiei cum ar fi muzeu, bibliotecă și arhivă.

   Practic, centrul social este o construcție nouă, ridicată pe amplasamentul vechii case cantorale, și are trei nivele – subsol parțial, parter și mansardă. Suprafața totală utilă este de 500 mp și are în total 15 camere și 10 băi. Clădirea are două centrale termice, încălzire în pardoseală, instalații electrice și sanitare moderne.

   Ne exprimăm mulțumirea și recunoștința față de toți cei care au contribuit la construcția centrului social: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului – Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Fundația Transilvania Leaders, companiile Darian DRS S.A. Cluj-Napoca, ICIPIAF S.A Cluj-Napoca și în mod deosebit donatorilor din cadrul comunității parohiale.

   Dorim ca prin proiectele sociale și activitățile care se desfășoară în cadrul centrului social să aducem speranță și încredere în viața semenilor noștri.