Parohia Ortodoxă
Sfânta Treime

Biserica parohială cu hramul „Sfânta Treime”, monument istoric, având și denumirea Biserica din Deal, a fost construită între anii 1795-1796 și este cea mai veche biserică ortodoxă din Cluj.

Părintele Florea Mureșanu

Părintele Florea Mureșanu, protopop ortodox al Clujului, profesor la Academia Teologică din Cluj și preot paroh la biserica noastră între anii 1946-1952, a fost o personalitate marcantă a lumii bisericești și culturale interbelice, care și-a pecetluit iubirea de Biserică și neam prin moartea sa în închisoarea de la Aiud, în ianuarie 1963.

Campania sociala “Sa facem împreuna o bucurie”

Campania socială “Să facem împreună o bucurie”

Cu sprijinul donatorilor și binefăcătorilor din comunitatea noastră parohială, am oferit și anul acesta 50 de ghiozdane cu rechizite, dar și îmbrăcăminte și încălțăminte noua pentru copii din familii nevoiașe. Menționam ca Asociația Gala Tineri pentru Tineri a cumpărat cele necesare pentru 25 de...
Biserica Ortodoxa Sfanta Treime

Prima biserică ortodoxă din Cluj-Napoca

Un articol de: Oana Rusu - 24 Aug, 2021 Articolul este preluat din Ziarul Lumina si varianta originala se gaseste aici. „Biserica cu hramul „Sfânta Treime” este primul lăcaş ortodox din Cluj-Napoca. A fost construită în anul 1795 de către românii din oraş, cu sprijinul negustorilor macedo-români....

Cantina socială

,,Sfântul Ioan Cel Milostiv”

Misiunea principală a Bisericii este aceea de a-i apropia pe oameni de Dumnezeu și de a-i îndruma pe calea mântuirii. În același timp, ajutorarea celor nevoiași și lipsiți este o întrupare a dragostei creștine pe care Domnul o așteaptă de la oricare credincios. Sfântul Teodor Studitul spune că „oricine îndeplinește o activitate în folosul comunității creștine săvârșește o Liturghie”. Scopul Cantinei sociale „Sfântul Ioan cel Milostiv” din cadrul parohiei noastre este acela de a aduce o rază de speranță în viața semenilor noștri aflați în situații de dificultate.

Casa de oaspeți
„Sfântul Ilie”

Găzduirea temporară gratuită a însoțitorilor bolnavilor cronici

Casa de oaspeți „Sfântul Ilie” oferă găzduirea temporară gratuită pentru bolnavi si însoțitori ai acestora, pe perioada spitalizării sau a tratamentelor în municipiul Cluj-Napoca. Casa de oaspeți are o capacitate de 12 locuri, se află în zona centrală a orașului, într-un mediu plăcut din curtea parohiei, și cuprinde camere cu băi proprii care asigură condiții optime pe întreaga durată a cazării. Cei care doresc vor putea lua masa la Cantina Socială „Sfantul Ioan cel Milostiv” din cadrul aceleiași clădiri. 

Broșurile ilustrate anuale

În spiritul bunei colaborări și al transparenței care cultivă încredere și respect, avem bucuria de a vă prezenta succint activitatea desfășurată la Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime” din Cluj-Napoca.

Implică-te

Dacă doriți să vă implicați în proiectele desfășurate de parohia noastră, vă mulțumim și vă așteptăm cu drag.
1. Donații prin transfer bancar
Puteți folosi următoare date pentru transfer:
Beneficiar: Parohia Ortodoxă Sfânta Treime Cluj-Napoca
Conturi bancare:
RO98 BTRL RONC RT06 0257 7801 - Cont Banca Transilvania + BT Pay
RO76 RNCB 0106 0266 1116 0001 - Cont BCR
CUI: 5909428
2. Donații prin PayPall sau prin card bancar
Puteți dona prin intermediul contului PayPal apăsând butonul „Donate”. De asemenea puteti folosi si link-ul: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=393HDDW9LZUVY

La partea de donații prin card bancar încă se lucrează și vom reveni în curând cu informații.

3. Redirecționează până la 3,5% din impozitul pe anul trecut (pentru persoane fizice)
Persoanele fizice din România au posibilitatea redirecționării a până la 3,5% din impozitul plătit către stat pentru veniturile din anul anterior, către o unitate de cult sau entitate non-profit. Dacă doriți să redirecționați această sumă plătită deja către stat în anul anterior sub formă de impozit (adică nu vă costă nimic), puteți folosiți informațiile pe care le găsiți aici.

Declarația 230.
4. Redirecționează 20% din impozit (pentru persoane juridice)
Legislația României oferă posibilitatea companiilor să direcționeze 20% din impozitul pe profit către o unitate de cult sau ONG. Aceasta înseamnă că 20% din impozitul pe profit, care oricum se virează către stat, se poate redirecționa căre susținerea activității Bisericii Ortodoxe Sfânta Treime. În acest sens se va semna un contract de sponsorizare între dumneavoastră și Parohia Ortodoxă Sfânta Treime Cluj-Napoca. Vă rugăm să ne contactați pentru detalii.

Voluntariat

Cei care doresc să se implice prin voluntariat în proiectele noastre parohiale, medici, cadre didactice, asistenți sociali, studenți sunt bineveniți și îi așteptăm cu drag!

Adresă

Str. Bisericii Ortodoxe, nr. 10
Cluj Napoca, Jud. Cluj

Social Media

Urmăriti-ne și pe:

Selecția video pe:

Contact

 • Preot paroh Cristian Baciu
  Tel: 0743 075 672
  Email: csmbaciu@yahoo.com
 • Preot slujitor Florin-Cătălin Ghiț
  Tel: 0744 299 938
  Email: florincatalinghit@gmail.com
 • Preot pensionar prot. Ioan Jeler
  Tel: 0746 180 938

Donații

Cont BCR, IBAN:
RO76 RNCB 0106 0266 1116 0001
Cont Banca Transilvania
RO98 BTRL RONC RT06 0257 7801

CIF: 5909428
Declarația 230