Pe data de 12 noiembrie, în calendar avem prăznuirea Sfântului Ioan cel Milostiv, ocrotitorul cantinei sociale a parohiei noastre.

Sfântul Ierarh Ioan cel Milostiv a trăit în secolele VI-VII și a fost Patriarh al Alexandriei, fiind un ierarh care a practicat virtutea milosteniei. Sfântul Ioan îi numea pe săraci „stăpânii mei și domnii mei”, ca unii cărora Mântuitorul Hristos le-a dat puterea să deschidă poarta cerului celor ce fac milostenie cu dânșii.

La Cantina socială ,,Sfântul Ioan cel Milostiv” oferim masa de prânz de luni până vineri pentru 25 de persoane. În fiecare zi de joi asigurăm masa de prânz pentru 50 de persoane din cadrul Centrului social de urgență al Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

De asemenea, prin acest proiect social oferim și alte servicii precum: consiliere  socială, psihologică, juridică și spirituală, organizarea unor seminarii cu scop educativ, oferirea de pachete alimentare de bază cu ocazia sărbătorilor de Paști și de Crăciun, dar și cu ocazia hramului bisericii.

Cantina socială „Sfântul Ioan cel Milostiv” a primit licența de funcționare din partea Ministerului Muncii și Justiției Sociale la data de 1 octombrie 2019 și are patru angajați: asistent social, bucătar, administrator și îngrijitor. Proiectul este coordonat de părintele paroh și mai sunt implicați 5 voluntari.

Se cuvine să amintim că anul acesta se împlinesc 10 ani de la lansarea Proiectului social Sfântul Ioan cel Milostiv – hrană la domiciliu pentru persoane aflate în situații de dificultate, eveniment care a avut loc în data de 13 noiembrie 2013, în prezența Părintelui Mitropolit Andrei, proiect care a stat la baza înființării, apoi, a cantinei sociale.

Aniversarea hramului cantinei sociale este și un moment când se cuvine să adresăm cele mai alese mulțumiri și să ne exprimăm toată recunoștința față de numeroșii binefăcători și sprijinitori ai acestui proiect social: Banca Transilvania, Companiei ICPIAF S.A., Fundația Transilvania Leaders, DARIAN DRS S.A., Pyrostop Total Security și tuturor credincioșilor din comunitatea parohială.

Înălțăm rugăciuni pentru ca Milostivul Dumnezeu să-i binecuvinteze și să-i ocrotească pe toți susținătorii activităților filantropice ale parohiei.

„Fericiți cei milostivi că aceia se vor milui”!

Hramul Cantinei sociale Sfantul Ioan cel Milostiv