Pr. paroh Cristian Baciu

Miercuri, 20 iulie 2022, în ziua prăznuirii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, Parohia noastră îl sărbătorește pe ocrotitorul Casei de oaspeți ,,Sfântul Ilie”, proiect social care funcționează în cadrul complexului parohial. În această casă primesc găzduire temporară gratuită bolnavii sau membrii familiilor, care vin la spitalele din municipiu.

Casa de oaspeți, care funcționează de aproape 3 ani într-un imobil nou, are o capacitate de cazare de 12 locuri, în camere cu băi proprii și beneficiază de toate condițiile de confort și de igienă. Persoanele care doresc pot servi masa de prânz la cantina socială a parohiei. Până acum au primit găzduire aici 600 de persoane din aproape întreaga țară: Iași, Timișoara, Sibiu, Oradea, Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea, Brașov, Baia Mare, Bistrița, Botoșani, Hunedoara, Târgu Jiu ș.a. Sfântul Prooroc Ilie a fost ales ca ocrotitor al Casei ca un mesaj de întărire pentru bolnavi și pentru cei din familiile lor, cu nădejdea ca marele prooroc să-i ajute, așa cum a ajutat-o pe văduva din Sarepta Sidonului, când a mijlocit minunea dumnezeiască a învierii fiului ei, dar și pentru a cinsti memoria primului preot de la această veche biserică românească, părintele Ilie Fulea.

Acesta a slujit pentru prima dată Sfânta Liturghie în biserica Sfânta Treime în ziua de Crăciun în anul 1796 și a trecut la cele veșnice în anul 1828, fiind înmormântat în fața Sfântului Altar.