În spiritul bunei colaborări și al transparenței care cultivă încredere și respect, avem bucuria de a vă prezenta succint raportul de activitate al proiectelor sociale desfășurate la Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime” Cluj-Napoca, în anul 2022.

La Cantina socială „Sfântul Ioan cel Milostiv” am oferit masa de prânz, de luni până vineri, pentru 30 de persoane zilnic. Săptămânal, în zilele de marți și joi, am oferit masa de prânz pentru cele 50 de persoane cazate la Centrul social de Urgență Cluj- Napoca, str. Dragoș Vodă, nr. 36. Suma totală cheltuită în anul 2022 pentru
funcționarea cantinei a fost în valoare de 84.500 lei.

Casa de oaspeți „Sfântul Ilie”, proiect social prin care oferim găzduire gratuită pentru bolnavi și însoțitori ai acestora, se bucură de o foarte bună primire, iar în anul 2022 au beneficiat de cazare 210 persoane din toată țara. Anul trecut s-a cheltuit suma de 46.000 lei pentru plata utilităților și întreținerea igienico-sanitară a camerelor.

Campania socială „Dăruiește celor nevoiași” o desfășurăm cu ocazia sărbătorilor de Paști, de Crăciun și la început anului școlar. La sărbătoarea de Paști am oferit 50 de pachete persoanelor de la Centrul pentru vârstnici din localitatea Recea Cristur, județul Cluj. În septembrie 2022, cu ocazia începerii anului școlar am oferit 30 de ghiozdane și rechizite pentru copiii nevoiași din parohia Așchileu Mic, județul Cluj, în parteneriat cu biroul de asistență socială din cadrul Protopopiatului Cluj I. Cu ocazia Crăciunului din acest an, am oferit 50 de cadouri cu îmbrăcăminte, încălțăminte și dulciuri pentru copii din satul Ciumăfaia, județul Cluj, dar și pentru copii din parohia noastră.

Serviciul de asistență comunitară „Sfânta Treime” din cadrul parohiei are un număr de 25 de beneficiari, persoane aflate în singurătate, vârstnici și bolnavi, cărora le oferim lunar pachete cu alimente de bază, suport pentru plata facturilor și efectuarea cumpărăturilor, însoțire la cabinetul medical. În cadrul acestui proiect se oferă și meditații școlare pentru elevi.

Pentru funcționarea proiectelor noastre sociale avem 4 angajați cu normă întreagă: asistent social, administrator, bucătar și îngrijitor, plătiți din fondurile proprii ale parohiei, la nivelul salariului minim pe economie. În anul 2022 s-a cheltuit pentru aceste salarii suma de 30.600 lei.

Mulțumim cu recunoștință tuturor susținătorilor proiectelor noastre sociale, comunității parohiale și tuturor donatorilor.

Îl rugăm pe Milostivul Dumnezeu să-și reverse binecuvântarea și harul Său asupra binefăcătorilor noștri, dar și asupra beneficiarilor proiectelor sociale.

Preot paroh,
Cristian Baciu