Termeni si conditii generale aplicate pentru donatii online pe site-ul bisericasfantatreimecluj.ro

Preambul:

Acest regulament se aplica si vizitatorilor/donatorilor care nu l-au citit. Prin accesul, navigarea si, in general, folosirea site-ului nostru, numit in continuare si „Site” sau „Site-ul”, sunteti de acord cu Termenii si conditiile generale de folosire a acestuia. In plus, prin folosirea metodei de donatii online, sunteti de acord cu termenii si conditiile de mai jos, aplicate exclusiv in cazul donatiilor efectuate online.

1. Cum donez:

a. Parohia Ortodoxă Sfânta Treime Cluj-Napoca accepta donatii online. Donatiile prin credit/debit card se fac prin serviciul de procesare plati online oferit de Netopia Payments.
b. Utilizatorul poate selecta valoarea pe care doreste sa o doneze.
c. Pretul tranzactiei indicat este pretul net care va fi platit de utilizator, fara nicio taxa suplimentara.
d. Puteti face o donatie online urmand pasii de mai jos:
– Selectati serviciul pe care doriti sa-l folositi si apasati pe linkul „Doneaza”.
– Introduceti sau alegeti suma donata dorita.
– Introduceti datele dvs. personale.
– Introduceti datele despre credit/debit card;
Daca tranzactia prin card a fost reusita, urmatorul ecran va multumeste pentru donatia efectuata si va ofera informatiile relevante pentru aceasta operatie. Aceste informatii le veti primi de asemenea prin e-mail.
e. Plata cu cardul va aparea pe extrasul de cont cu numele Parohia Ortodoxă Sfânta Treime Cluj-Napoca. CUI: 5909428, Adresa: Str. Bisericii Ortodoxe, nr. 10, Cluj-Napoca, Mobil: 0743 075 672, Email: csmbaciu@yahoo.com, Conturile Parohiei, deschise la BCR, IBAN lei RO76RNCB0106026611160001 si la Banca Transilvania, IBAN RO98 BTRL RONC RT06 0257 7801.

2. Politica de securitate

a. Informatiile personale sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre dumneavoastra.

Introducerea datelor personale se face utilizand o conexiune criptata SSL. Informatiile personale nu sunt transferate catre alte terte parti, nici de catre Parohia Ortodoxă Sfânta Treime, nici de catre Netopia Payments. Adresa de e-mail este importanta, deoarece informatiile legate de donatie vor fi transmise via e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de donatie. Mai mult de atat, Parohia Ortodoxă Sfânta Treime si Netopia Payments nu vor putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii donatiei dumneavoastra.

b. Cat de sigur este pentru mine sa platesc on-line?

Donatiile de pe acest website sunt tranzactionate prin intermediul serviciilor de plati on-line oferite de Netopia Payments. Riscurile asociate unei plati on-line sunt:
• Datele personale introduse de dumneavoastra pentru completarea comenzii sa intre in posesia unor terte parti si sa fie abuziv folosite – Netopia Payments garanteaza securitatea sistemelor sale informatice. Cititi Politica de confidentialitate Netopia Payments pentru mai multe informatii despre acest subiect.
• Datele dumneavoastra in cazul platilor prin card bancar (numar de card, data expirarii etc.) sa intre in posesia unor terte parti si sa fie abuziv folosite. In cazul sistemului „3-D Secure” aplicat de catre Netopia Payments pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici-un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele Netopia Payments, aceastea fiind direct introduce in sistemele Visa sau MasterCard, dupa caz. In plus, in cazul in care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o banca certificata in sistemul „3-D Secure”, autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea dumneavoastra in acest sistem – introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de dumneavoastra , similar codului PIN la tranzactiile de la ATM. Cititi Verified by Visa si SecureCode pentru detalii complete legate de sistemul „3-D Secure”.

c. Daca ati ales metoda de plata „Card credit/debit”, este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra. Pentru platile cu carduri de credit/debit, emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si Mastercard/Maestro), este folosit sistemul „3-D Secure” elaborat de aceste organizatii, care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate precum cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant. „3-D Secure” asigura, in primul rand, ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele Netopia Payments, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard. In plus, „3-D Secure” este un sistem de autentificare a identitatii posesorilor de carduri in mediu electronic. Procesul de autentificare a posesorului cardului se face pe baza codului de securitate, cunoscut numai de posesor, si se desfasoara numai pe serverele Visa sau MasterCard, dupa caz. Sistemul „3-D Secure” permite efectuarea de cumparaturi sau donatii on-line cu orice card emis sub licenta Visa sau MasterCard, inclusiv cele de debit si cele electronice Maestro si Visa Electron. Sunt acceptate si cardurile virtuale emise de aceste organizatii.

3. Metode de plata

Puteti alege dintre urmatoarele metode de plata: card de credit/debit prin Netopia Payments, transfer bancar/ordin de plata.
Daca ati selectat card de credit/debit ca metoda de plata, este necesar sa completati un formular cu datele despre acesta. Daca tranzactia prin card a fost reusita, urmatorul ecran va multumeste pentru comanda pe site-ul nostru si va ofera informatiile relevante pentru comanda. Aceste informatii le veti primi de asemenea prin e-mail.
Netopia Payments accepta urmatoarele carti de credit/debit: Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro.
Folosind ca metoda de plata card-ul bancar de credit/debit, comanda dumneavoastra va fi procesata imediat.
Pentru comenzi pentru care ati selectat metoda de plata prin transfer bancar, procesarea comenzii se va face doar dupa confirmarea creditarii contului Netopia Payments sau Parohiei Ortodoxă Sfânta Treime cu suma transferata, introducandu-se astfel un decalaj de 2-4 zile, de la caz la caz.

4. Politica de returnare

Donatiile se pot returna donatorilor, in cazul in care acesta solicita in mod expres, exclusiv pentru donatiile online efectuate prin card bancar. In acest caz, donatorii vor trimite, in termen de maximum 14 zile calendaristice, din momentul in care a fost efectuata donatia, o cerere scrisa catre Parohia Ortodoxă Sfânta Treime, in care vor solicita, in mod expres, returnarea sumei donate. Donatorul va atasa, la aceasta cerere dovada donarii acestei sume de bani prin intermediul site-ului bisericasfantatreimecluj.ro
Cererea de returnare a donatiilor va fi trimisă la adresa: csmbaciu@yahoo.com.

5. Confidentialitate

Datele solicitate de catre Parohia Ortodoxă Sfânta Treime sau Netopia Payments vor fi folosite doar in contextul facilitarii donatiilor catre biserica.
Informatiile obtinute de la utilizator nu vor fi puse la dispozitia nici unei persoane fizice, juridice, institutii, etc. decat in cazul in care sunt solicitate justificat de catre autoritatile in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau in cazul in care se abuzeaza in orice fel de website.
Datele personale ale utilizatorului vor fi folosite de Parohia Ortodoxă Sfânta Treime sau Netopia Payments numai in scopul declarat anterior. Informatiile din formularul de plata vor fi folosite pentru a trimite utilizatorului confirmarea donatiei.
Datele completate de catre utilizatori nu vor fi stocate in servele Parohia Ortodoxă Sfânta Treime sau Netopia Payments, acestea fiind colectate de catre procesatorii de plati.

6. Dispute si conflicte

Orice tentativa de acces neautorizat in Site si orice incercare de frauda va fi raportata autoritatilor competente.
Eventualele litigii, divergente sau pretentii rezultate din sau in legatura cu donatiile efectuate, vor fi solutionate prin negocieri amiabile. Daca aceste negocieri nu au succes in termen de 10 zile calendaristice de la data la care apare disputa, aceasta va fi solutionata de instantele competente.
Termenii si conditiile generale de folosire a Site-ului, precum si Termeni si conditiile generale aplicate pentru donatii online, sunt acceptate in deplina cunostinta de catre utilizator, actul de donatie implicand acceptarea imediata si totala a termenilor amintiti.
Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii, utilizatorul isi asuma in totalitate aceste riscuri.

7. Dispozitii finale

a. Modalitati de primire a donatiilor:
– Pentru cazurile umanitare semnalate de Parohia Ortodoxă Sfânta Treime, pe site-ul bisericasfantatreimecluj.ro, banii vor fi donati direct de catre donator in contul bancar al persoanei in cauza. Cazurile vor fi prezentate pe Site, cu datele personale inclusiv cu datele bancare, primind in acest fel donatiile in mod direct si nemijlocit.
– Pentru proiectele initiate si derulate de Parohia Ortodoxă Sfânta Treime, donatiile se pot face prin intermediul serviciilor specializate in donatii online implementate pe site-ul bisericasfantatreimecluj.ro sau dupa cum urmeaza:
• donatii online, direct de pe site-ul bisericasfantatreimecluj.ro, prin intermediul serviciului specializat Netopia Payments;
• donatii direct in conturile Parohia Ortodoxă Sfânta Treime, deschise la BCR, IBAN RO76RNCB0106026611160001 si la Banca Transilvania, IBAN RO98 BTRL RONC RT06 0257 7801.
– Sumele colectate, prin metodele prezentate mai sus, vor fi afectate doar de comisioanele bancare. Valoarea comisioanelor poate sa difere in functie de banca unde se plateste/incaseaza donatia. Parohia Ortodoxă Sfânta Treime nu poate oferi informatii legate de comisioanele bancare. Pentru aceste informatii, va rugam sa va adresati direct institutiilor bancare.
b. Toti utilizatorii se obliga sa respecte legile in vigoare.
c. Termenii si conditiile prezente pot fi oricand modificate fara preaviz.

8. Politică de livrare a produselor

Fiind o biserică, prin acest site nu vindem si nu livram produse. Prin acest site Parohia Ortodoxă Sfânta Treime poate primi doar donații online.