Un volum dedicat Protopopului Martir Aurel Munteanu a fost lansat marți chiar la biserica unde acestuia i-a fost încredințată, cu un secol în urmă, păstorirea Huedinului.

Evenimentul a avut loc la Biserica „Sfânta Treime” din Cluj-Napoca, sau „Biserica din Deal”, cum mai este cunoscută, în prezența autorilor, prof. arhiv. Mădălin-Sebastian Lung și Părintele Dan-Ionuț Lupuțan, actualul protopop de Huedin. Părintele Consilier Cristian Baciu, parohul bisericii, a fost moderatorul întâlnirii.

Au participat prof. univ. dr. Cocean Pompei, membru al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Cluj, conf. univ. dr. Valentin Orga, directorul Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, și rude ale Protopopului martir Aurel Munteanu: Michaela Cristina Munteanu, Claudia Munteanu și Victor Munteanu.

Volum dedicat Protopopului Martir Aurel Munteanu
La Biserica „Sfânta Treime” din Cluj-Napoca a fost hirotesit protopop de Huedin Părintele martir Aurel Munteanu. Volumul lansat marți a apărut, cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Andrei, la Editura Limes din Cluj-Napoca.
Un volum dedicat Protopopului Martir Aurel Munteanu
Prima lansare a volumului comemorativ a avut loc la sediul Protopopiatului Ortodox Huedin în data de 2 mai 2023. Fondurile strânse prin vânzarea cărții vor fi donate pentru renovarea Catedralei Moților, ctitorită la Huedin de Protopopul Aurel Munteanu.